6. Érzék Fresh Control

Az egyetlen hűtőszekrény aktív páratartalom- és hőmérséklet-szabályozással a teljes hűtőtérben. A 6. Érzék Fresh Control szenzor folyamatosan ellenőrzi a hűtőszekrényben lévő belső hőmérsékletet és páratartalmat, hőmérséklet-eltérés esetén (pl. ajtónyitás) ötször gyorsabban¹ állítja vissza azt a megfelelő értékre.
A 6. Érzék Fresh Control rendszer egy speciális intelligens algoritmust jelent, ami önállóan szabályozza a kompresszort és a ventilátort, melyek biztosítják az ideális körülmények gyors visszaállítását és fenntartását. Szabályozza a páratartalmat, 70-85% közötti szinten tartja, ez ideális a frissességmegőrzéshez, így ennek köszönhetően képes ételeit négyszer hosszabb ideig olyan frissen tartani, mint amilyen a vásárlás napján voltak.
Szigorú vizsgálatok és független tesztek biztosítják állításaink helyességét, többek között az ételtárolás technológiájának szakértő intézete az AITA² ajánlja a 6. Érzék Fresh Control funkcióit, illetve az SLG³ intézet igazolta.

Activ 0° rekesz

A legjobb hely a friss húsok és halak tárolására. Az Activ 0° rekesz hőmérséklete független a hűtőtérben lévő hőmérséklettől, mindig alacsony, 0°C körül van, mely ideális a húsok és halak számára. Az elektronikus vezérlésnek köszönhetően a funkció egy gombnyomással kikapcsolható, így szükség esetén egyéb élelmiszer tárolására is alkalmas.

6. Érzék technológia

Az egyedülálló Whirlpool 6. Érzék technológiának köszönhetően ételei hosszú időn keresztül megőrzik frissességüket, ízüket, színűket és állagukat, hiszen az intelligens szenzorok folyamatosan érzékelik és szabályozzák a hőmérsékletet. A 6. Érzék technológiával rendelkező hűtőszekrények hatékonyabb és energiatakarékosabb készülékek, hiszen a hagyományos hűtőszekrényektől eltérően ezek a típusok igazodnak a hőmérséklet-változásokhoz, és csak akkor hűtenek, ha tényleg szükség van rájuk.

No Frost technológia

A No Frost Fresh technológia megfelelő szinten tartja a páratartalmat a hűtőben és megakadályozza a jegesedést a fagyasztóban.

StopFrost technológia

A jegesedésnek 1 perc alatt búcsút inthet. Köszönhetően az innovatív StopFrost katalizátornak, a fagyasztótér leolvasztása sohasem volt még ilyen gyors. Három egyszerű lépés segítségével mindössze 1 perc alatt megszüntetheti a fagyasztóban kialakult jégréteget.

  1. Nyissa ki a fagyasztótér ajtaját!
  2. Vegye ki a StopFrost katalizátort, amely a jégkristályokat magához vonzotta!
  3. Tisztítsa meg folyó víz alatt!

A StopFrost technológiával rendelkező hűtőszekrények fagyasztótere 15 literrel nagyobb, mint a NoFrost technológiával rendelkező hűtőszekrényeké.

Új fagyasztó technológia – LessFrost

A fagyasztótér körül egy párologtató rendszer található, amely drasztikusan gátolja a jégképződést, így a fagyasztótér leolvasztására ritkábban van szükség. A fagyasztótérben az eddigi hűtőrácsok helyett üvegpolcok találhatók, így több helye van az élelmiszereknek és könnyebben tisztítható.

SpaceMax – egyszerűen a legnagyobb

A SpaceMax hűtőszekrényekben 33 literrel több a hasznos tér*, mint egy hagyományos hűtőszekrényben, ugyanakkor egy szabványos bútorelembe tökéletesen illeszkedik.

¹ Whirlpool 6. Érzék technológiával nem rendelkező hűtőszekrényekhez képest
² Az AITA – Associazione Italiana di Technologia Alimentare, az International Union of Fod Science and Technology (IUFoST) tagja, egy olyan független, non-profit szervezet, amely az élelmiszeripari szakértőket és technikusokat tömöríti.
³ SLG Prüf und Zertifizierungs GmbH egy németországi független vizsgáló és tanúsító intézet, mely több, mint 20 nemzeti és nemzetközi akkreditációval rendelkezik, illetve együttműködik az összes fontosabb fogyasztóvédelmi szervezettel is.
* Egy hagyományos Whirlpool beépíthető hűtőszekrényhez képest (2014. márciusi állapot)